EN | MK

НОВОСТИ

Решивме да организираме натпревар за деца за да би ја разбудиле нивната креативност да создадат  маскота за нашиот бренд со цел да придонесат за забава и возбуда поврзана со 4U кроасаните. Беше тоа успешен и интересен натпревар каде учесниците имаа за задача да цртаат маскота што лесно би можела да се прилагоди со кроасаните. По приемот на голем број интересни и прилично вешти цртежи се организираше јавно гласање на социјалните мрежи каде беше изгласан победникот: Г-дин Кроасан.

Маскотата беше претставена на широката јавност на фестивалот „Златно Славејче“ во 2017 и истата беше позитивно прифатена од децата и сите од нив не само што визуелно ѝ се радуваа на маскотата туку и интерактивно се поврзаа.